skip to Main Content

Om Frode

Frode ble født i Egersund 1975. Han viste tidlig en interesse for musikk, og som 4-åring fikk han sine første pianotimer. Ikke lenge etter begynte han å spille saksofon i skolekorps, og fra da av skulle musikk bli en stor del av hans liv de neste 30 årene.

I 1998, etter å ha fullført studier ved Trønderlag Musikkonservatorium, flyttet han til Oslo hvor han tok opp en karriere som profesjonell jazzmusiker.

Frode har turnert/opptrådt med internasjonale stjerner som Chick Corea, Michael Brecker, Danilo Perez, Dave Holland, Maria Schneider, Django Bates m.fl. I Norge har han samarbeidet med blant andre Oslo Jazz Ensemble, Urban Connection, Espen Rud, Karin Krog, Bjørn Alterhaug, Jon Balke, Kaizers Orchestra, Jan Eggum, Silje Nergaard. Han har medvirket på mer enn 40 innspillinger hvorav tre har vunnet Spellemannprisen for beste album.

I 2007 trakk Frode seg tilbake fra musikklivet grunnet helsemessige årsaker. I 2010 begynte han å studere psykosyntese, og det ble starten på en markant endring i Frodes liv. Etter ett års studie, fortsatte han å studere østlig filosofi, og da spesielt Buddhisme. Drivkraften var et ønske om bedre å finne ro med seg selv – et ønske om en bedre forståelse av vår menneskelige psykologi.

Etter å ha returnert til musikken i 2017, trakk Frode seg tilbake i 2018 og har ikke spilt siden. Mens han venter på at neste kapittel i livet skal presentere seg, bruker han tiden på samtaler om livets ulike aspekt, og hvordan bedre komme i kontakt med sannheten vi alle bærer i oss.

Bakgrunn

  •  Assistent ved Nordlandssykehuset, psykisk helse (2019 – 2020)
  • 20 års erfaring som heltids utøvende musiker (1998 – 2018)
  • 4 års utdanning ved musikkonservatoriet i Trondheim, Jazzlinja
  • Ettårig grunnutdanning i Psykosyntese ved HumaNova (innbefatter utviklingspsykologi, psykosyntese – teori og metodikk, psykoterapeutisk integrativ teori og metodikk, gruppe- og prosessteori, kognitiv teori og metodikk samt transpersonlig psykologi).
  • Certified Mindfulness Instructor, Nordic Coach & NLP Academy
  • 10 ukers innføringskurs i Buddhismens lille vei ved Paramita meditasjonssenter, Oslo
  • Egenstudier i østlig filosofi

Foto: Cecilie Rødland

Back To Top