skip to Main Content

Om meg

Jeg ble født i Egersund i 1975. To år senere flyttet familien nordover til Valnesfjord i Nordland hvor jeg vokste opp. Jeg viste tidlig stor interesse for musikk, og jeg fikk mine første pianotimer som 4-åring. 10 år gammel begynte jeg å spille saksofon, noe som ble mitt hovedinstrument de neste 33 år.

Jeg opplevde tidlig at musikk var noe jeg mestret og hadde talent for. Allikevel bar jeg alltid med meg en ambivalens i forholdet til musikk. Jeg strevde med å koble de to verdenene sammen – musikkverden og det jeg kalte den “vanlige” verden.

Gjennom musikken opplevde jeg tid- og stedløshet. Når jeg sto på scenen, gikk jeg fra å være meg til kun å være. Denne verden var ikke statisk, men snarere intuitiv og dynamisk. Her var hvert individ unikt og viktig akkurat som man var. I den “vanlige” verden derimot strevde jeg med identitet, selvfølelse og mange spørsmål knyttet til hvem jeg egentlig var. Her føltes alt statisk og repetitivt, og jeg følte ikke jeg var rustet til å takle utfordringene som denne verden bød på. Livet her var en form som man enten passet inn i eller falt utenfor. Å leve med disse to verdenene parallelt var utrolig slitsomt.

Etter et svært aktivt 2006 møtte jeg veggen våren 2007. Jeg trakk meg mer eller mindre tilbake fra rampelyset og brukte tiden på å forsøke hente meg inn. Det skulle gå ytterligere tre år før den største endringen i mitt liv fant sted..

I 2010 begynte jeg på HumaNova og studier i Psykosyntese. Dette året ble etterfulgt av flere års studier i østlig filosofi og meditasjon. Disse årene endret min opplevelse av meg selv og verden på en måte jeg aldri hadde kunnet forestille meg på forhånd. Innsiktene kom som perler på en snor, og blant dem den kanskje aller viktigste og mest fundamentale:

“Ting er ikke som jeg tror de er. Ting er som de er.”

Slik begynte et nytt kapittel i mitt liv.

Nå bruker jeg tiden min på samtaler med mennesker som ønsker å finne sin egen plass – i seg selv og i verden. Den tidløse og stedløse væren finnes i oss alle. Det er dette vi innerst inne er. Alt vi behøver er å bli minnet på det.

Veiledning med meg

Bakgrunn

  •  Assistent ved Nordlandssykehuset, psykisk helse (2019 – 2020)
  • 20 års erfaring som heltids utøvende musiker (1998 – 2018)
  • 4 års utdanning ved musikkonservatoriet i Trondheim, Jazzlinja
  • Ettårig grunnutdanning i Psykosyntese ved HumaNova (innbefatter utviklingspsykologi, psykosyntese – teori og metodikk, psykoterapeutisk integrativ teori og metodikk, gruppe- og prosessteori, kognitiv teori og metodikk samt transpersonlig psykologi).
  • Certified Mindfulness Instructor, Nordic Coach & NLP Academy
  • 10 ukers innføringskurs i Buddhismens lille vei ved Paramita meditasjonssenter, Oslo
  • Egenstudier i østlig filosofi

Foto: Cecilie Rødland

Back To Top